Avontuurlijke teambuilding met inhoud, energie en interactie

Buitensport activiteiten

Avontuurlijke teambuilding

Een greep uit de meest georganiseerde buitensportactiviteiten voor teams:

Voor alle activiteiten geldt: de opdrachten zijn zo ontwikkeld dat iedereen mee kan doen. Er zijn geen specifieke eisen aan de fitheid van de deelnemers. We adviseren de deelnemers om stevige schoenen te dragen en kleding die tegen een stootje kan. Houd rekening met de weersomstandigheden.

 • Professionele materialen en technieken
 • Enthousiaste begeleiding door ervaren trainers
 • Spanning, plezier en inzicht in samenwerking
 • Reflectie is mogelijk op gedrag en/of drijfveren

Activiteit 1

Brug Bouwen

Brug bouwen is een uitdagende teambuilding activiteit. Samen met je collega’s bouw je een levensgrote, stevige brug van houten palen en touwen. Het bouwproces daagt je uit om spelenderwijs te leren. Want wat gebeurt er als twee teams een compleet ander idee hebben over het bouwen van de brug? En hoe wordt de brug zo gebouwd dat het mogelijk is om op een veilige manier de oversteek te maken voor iedereen?

 

De thema’s samenwerken, communicatie, leiderschap en besluitvorming zitten op een leuke, ontspannen manier verwerkt in het programma. Hier kan op gereflecteerd worden.

Activiteit 2

Expeditie Robinson - Team Survival

Expeditie Robinson voor (h)echte teams! Bij Expeditie Robinson Team Survival gaat het er om welk team het beste weet te overleven in de natuur. Vuur maken, sprinkhanen eten en op een target schieten zijn enkele onderdelen die aan bod komen in een uitdagende competitie. Welk team weet haar kwaliteiten het beste in te zetten en wint deze spannende strijd? Deze expeditie vereist een hoge mate van samenwerking en doet een beroep op het tactisch inzicht, lef, flexibiliteit en teamspirit van de deelnemers. In een spannende competitie komen (bijvoorbeeld) de volgende onderdelen aan bod:  

 • Touwtrekken: een direct duel tussen de teams waarbij de fysieke krachten gemeten worden.
 • Evenwichtspel: welk team is het beste in evenwicht en kan het langst op de balk staan?
 • Vuur maken: houd je hoofd erbij en maak als eerste het hoogste vuur 
 • Eetproef met sprinkhanen en meelwormen: de ultieme eetproef! Geroosterd boven het vuur smaken ze nog beter..!
 • Knopen los Quiz: na elk goed antwoord mag een knoop los en komt de paal vrij
 • Oversteek: met behulp van planken en boomstammen kan de oversteek gemaakt worden
 • Boogschieten: wie zorgt er voor het avondeten en weet het target als eerste te raken? 

 

Activiteit 3

Outdoor Teambuilding

Outdoor Teambuilding: het echte teamwork voor ieder team. Door middel van avontuurlijke opdrachten gaan we samen op weg naar een sterker team. Uitdagende opdrachten worden hierbij als interactief middel ingezet om ervaringsgericht te leren. Daarbij kan reflectie gebruikt worden om de deelnemers inzicht te geven in hun eigen rol en gedrag. De activiteiten zijn een dynamisch en krachtig middel om een stuk bewustzijn te stimuleren met als doel: het bouwen aan een goed functionerend team.

 • Moerasopdracht
 • Jeeptransport
 • Lopende A
 • Katapult
 • Spinnenweb
 • Vliegende schijven
 • Spel zonder regels
 • Blind Hill

Activiteit 4

Handboogschieten

Gewoon een keer boogschieten heb je misschien al wel eens gedaan, maar wij maken het uniek! Zoals met blind boogschieten! Blind boogschieten doe je samen: de één is geblinddoekt en mag schieten, de ander begeleidt. Een uitdaging: hoe vertel je iemand waar te schieten, terwijl diegene niets ziet? Hoe filtert de schutter de informatie en hoe wordt dit omgezet in een handeling? Welke begeleidingsstijl zet je in en hoe wordt dat ervaren door de ander?

 

Deze unieke workshop blind boogschieten belooft een onvergetelijke ervaring! Of wat dacht je van een biathlon met boogschieten en hindernissen voor het hele team? Of boter, kaas en eieren met pijl en boog? We voegen naar wens uitdagende spelelementen toe om het groepsproces te stimuleren.

Activiteit 5

Bamboe Bouwen

Bamboe Bouwen is een grandioze teambuilding activiteit! In korte tijd zet je samen met je collega’s een gigantisch bouwwerk neer. Je kunt ook kiezen voor een spannende competitie: welk team bouwt de hoogste toren? Samenwerken, communicatie, rolverdeling, leiding geven… het komt allemaal aan bod op een speelse wijze.

 

De deelnemers bepalen zelf hoe hoog de constructie wordt en hoe deze eruit komt te zien. Wordt het een stabiele toren, een uniek kunstwerk of een piramide van wel 20 meter hoog? Er wordt samen hard gewerkt om de hoogste top te bereiken. Het bouwwerk, met jullie eigen vlag in de top, levert een mooie groepsfoto op!

Activiteit 6

Vlot bouwen

Vlot bouwen en varen: een avontuurlijke teambuilding op het water! Ieder team krijgt een aantal palen, drijvers en touwen en moet daarmee een eigen vlot bouwen.

 

Het is natuurlijk de bedoeling dat het vlot blijft drijven en daarbij het hele team kan dragen. In een spannende competitie op het water wordt uiteindelijk bepaald welk team het beste vlot heeft gebouwd. Optimale samenwerking en plezier gegarandeerd!

Activiteit 7

Katapult bouwen

Katapult bouwen is een uitdagende teambuilding activiteit met een spannend competitie element. Ieder team maakt een eigen, levensgrote katapult van palen en touwen. Hierbij komt het aan op samenwerken, leiding geven en goed communiceren. Welk team heeft de katapult als eerste klaar en kan het andere team gaan beschieten? Het competitie-element maakt deze activiteit extra leuk en spannend.

We kunnen bijna van start!

Waar we beginnen

1

Discover
Samen verkennen we de zwakke en sterke kanten van je team

2

Dream
We onderzoeken met elkaar wat jullie wensen en behoeften zijn

3

Design
Vervolgens ontwikkelen we
samen de juiste teamboosters

4

Deliver
We bepalen (met alle teamleden) hoe, wat, waar en wanneer we dit organiseren

Zet je schrap...

Ready, set, go!

Tell me more

Nieuwste blog lezen?

Meld je aan voor onze mailing en ontvang persoonlijke updates van Jouke van Dijk

Boek intake