Manager: geef je team een BOOST!

Nu we al maanden thuis aan het werk zijn en dat nog wel even lijkt te gaan duren, kan je de balans opmaken van het effect op de samenwerking. Hierbij kan je kijken naar de resultaten van je team, maar misschien nog belangrijker:

  • Is je team nog wel echt een team?
  • Hoe staat het met de betrokkenheid en onderlinge verbinding?
  • Is er nog plezier in het werk…?

We horen van deelnemers aan de (helaas schaarse) teamtrainingen dat ze het zo waarderen om weer met elkaar wat te beleven, om bij elkaar te zijn en ervaringen uit te wisselen. Mensen hebben behoefte aan echt contact. En in een crisis willen we graag werken aan verbetering en vooruitgang, in het verlangen weer te doen waar we goed in zijn. 

Dus: ben je teammanager en kan je team wel een positieve impuls gebruiken? Wil je weer echte verbinding tot stand brengen, door op een veilige manier elkaar te ontmoeten? Organiseer dan met je medewerkers een teambooster!

Binnen een excellerend team zetten alle teamleden zich in waar eenieder goed in is. Er wordt op een effectieve manier gebruik gemaakt van de verschillen tussen mensen. Ieder krijgt de taken waar hij/zij goed in is, die aansluiten bij ieders talenten, kennis en vaardigheden. Het begrip ‘excelleren’ verwijst naar schitteren, uitblinken, zich onderscheiden door middel van superieure kwaliteit. Excellente teams realiseren bijzondere prestaties. Het draagt bij aan schitterende organisaties omdat ze een mooi voorbeeld zijn voor anderen. Ze genieten dan ook een uitstekende reputatie.

Als groepen regelmatig bij elkaar komen, verbetert niet alleen de connectie, maar zorgt dat ook voor meer onderling vertrouwen en het vermindert de conflicten, of lost ze op. Het vergroot de betrokkenheid en het zorgt voor meer concentratie (focus op doelen) en creativiteit. Samen is men creatiever dan alleen. Geef je team dus een boost, door bijvoorbeeld iedere maand wat te organiseren.

Dit kan wat ons betreft het beste in de vrije natuur. Er zijn diverse groepsactiviteiten geschikt die zorgen voor energie en interactie. Afhankelijk van je wensen, doelgroep en doelstellingen, kan een programma op maat worden samengesteld. Hierbij houden we rekening met de gewenste ingrediënten en de gestelde randvoorwaarden, budget en locatievoorkeur.

Deel op Linkdin
Deel op Facebook
Deel op Twitter