Boksworkshop: SPARREN met de DISC

In de workshop Sparren met de DISC krijg je door te boksen meer inzicht in jezelf. Omdat er spanning ontstaat door interactie in kleine duels met de andere deelnemers.

 

Boksen is heel reflexmatig omdat het primair en intuïtief is. Door te boksen krijg je heldere inzichten in jouw manier van contacten aangaan, communiceren en grenzen stellen. In de workshop leer je jouw gedrag en dat van een ander goed herkennen.

 

Er wordt gewerkt met de DISC. Dit instrument maakt gedrags- en communicatiepatronen zichtbaar. De interactieve workshop laat de deelnemers echt kennis met zichzelf en elkaar maken. Op een energieke manier komt het diepere inzicht door het gebruik van dit psychologische model. Hierdoor kan open communicatie plaatsvinden.

De workshop geeft inzicht in de kwaliteiten, valkuilen, dynamiek en groeimogelijkheden van de deelnemers. Hierdoor ontstaat er meer wederzijds begrip. Door het boksen te koppelen aan werksituaties, wordt de transfer gemaakt. Met reflectie op het handelen, kan iedere deelnemer voor zichzelf waardevolle ontwikkelpunten meenemen.

 

De workshop Sparren met de DISC zorgt altijd voor veel positieve energie door maximale interactie tussen de deelnemers. Met een stevige inhoudelijke onderbouwing en begeleiding door een enthousiaste en deskundige coach.

 

Een workshop boksen kan ook op maat worden gemaakt en worden gekoppeld aan andere psychologische modellen.

Gedrag

In deze workshop krijg je door te boksen meer inzicht in gedrag wanneer er spanning ontstaat in een contact. Dit doen we door met elkaar kleine duels aan te gaan. Boksen is heel reflexmatig en geeft snel inzicht in ieders eigen voorkeursstijl.

Boksen

In de workshop verkennen we verschillende boksstijlen die mooi aansluiten bij de stijlen van de DISC:

D: daadkrachtig, direct, dominerend

I: interactief, inspirerend, invloedrijk

S: stabiel, sociaal, supportgevend

C: correct, calculerend, consciëntieus

Resultaat

Inzicht in de karakters van de deelnemers, waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat en er betere communicatie mogelijk is. De ervaringen verbeteren het team. De theorie is in de praktijk gebracht en echt ervaren.


 

Alleen een Boksworkout of bokstraining? Ook dat kan!

De workout boksen duurt 1 uur waarin diverse elementen van het boksen en andere vechtsporten worden gecombineerd met cardio fitness. Het is een effectief trainingsprogramma voor het ontwikkelen van een goede lichamelijke en mentale conditie.

 

Warming-up: de muziek wijst je de weg tijdens de warming-up. Zonder handschoenen worden de bokstechnieken, zoals dynamische stoot- en trapoefeningen afgewisseld met rustige bewegingen, zoals kata's uit karate.

 

Bokstraining: de handschoenen worden aangetrokken en in tweetallen worden de bokstechnieken geoefend. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan men ook licht met elkaar sparren.