Interactie, inzicht en reflectie

Boksen & schermen

Sparren met de DISC

De workshop Sparren met de DISC zorgt voor veel positieve energie door maximale interactie tussen de deelnemers. Met een stevige inhoudelijke onderbouwing en begeleiding door een enthousiaste coach, leren de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen.

DISC is een krachtige, ervaringsgerichte methode die de relaties binnen een team een boost geeft met direct resultaat. Je vergroot de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten inzichtelijk en kom je tot een beter resultaat.

Boksen & schermen

Werkvormen met inhoud & interactie

Er zijn verschillende werkvormen mogelijk. Wij combineren de DISC het beste door te boksen of schermen met elkaar. Door de primaire reacties in aanvallen en verdedigen, komt de ware aard naar buiten en wordt persoonlijk gedrag wordt bloot gelegd.

Sparren met elkaar

In de workshop krijg je door te sparren met de ander meer inzicht in jezelf. Boksen of schermen is heel reflexmatig omdat het intuïtief is. Hierdoor krijg je heldere inzichten in jouw manier van contacten aangaan, communiceren en grenzen stellen. In de workshop leer je jouw gedrag en dat van een ander goed herkennen.

Masker op, masker af

En garde: door te schermen met elkaar, wordt het natuurlijke gedrag van de deelnemers bloot gelegd. Eigenlijk gaat je eigen masker af, op het moment dat je het schermmasker op zet. Het schermen gaat om het spannende duel, waarin de 2 tegenstanders proberen om elkaar te treffen, zonder elkaar echt hard te raken.

Schermen = op veilige afstand

Je staat op 2 meter afstand van elkaar te schermen: een arm met sabel is namelijk ruim 1 meter lang. Alle deelnemers dragen een vest, masker en handschoen. Alle materialen zijn schoon en gedesinfecteerd. We gebruiken speciale maskers met een schoon binnenwerk rondom de mond en neus.
Het schermen wordt bij droog weer meestal buiten georganiseerd, maar kan ook binnen. Houd dan rekening met 15m2 per deelnemer.

Tik ‘m aan

Er komt meer inzicht in gedrag wanneer er spanning ontstaat in een contact. Dit doen we door met elkaar kleine duels aan te gaan. Boksen en schermen roepen natuurlijk gedrag op. Hierdoor heb je snel inzicht in ieders eigen voorkeursstijl.

Resultaat

Inzicht in de karakters van de deelnemers, waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat en er betere communicatie mogelijk is. De ervaringen verbeteren het team. De theorie is in de praktijk gebracht en echt ervaren.

DISC

Meer weten over DISC?
Lees onze volledige blog post.

Wat onze klanten zeggen

We kunnen bijna van start!

Waar we beginnen

1

Discover
Samen verkennen we de zwakke en sterke kanten van je team

2

Dream
We onderzoeken met elkaar wat jullie wensen en behoeften zijn

3

Design
Vervolgens ontwikkelen we
samen de juiste teamboosters

4

Deliver
We bepalen (met alle teamleden) hoe, wat, waar en wanneer we dit organiseren

Zet je schrap...

Ready, set, go!

Tell me more

Nieuwste blog lezen?

Meld je aan voor onze mailing en ontvang persoonlijke updates van Jouke van Dijk

Boek intake